Veelgestelde vragen

Ik kocht zelf een houtstam aan, maar ik wil dit door jullie laten verzagen. Is dit mogelijk?

Ja, wij voeren loonzaagwerk uit van kleine en grote volumes. We maken een offerte op aan de hand van het te verzagen volume en de zaagdikte, deel deze info zeker mee in het contactformulier.

Geven jullie ook advies over vernis, olie, beits om het hout te behandelen?

Ja, zeker. U kan van ons het nodige advies verkrijgen, de behandeling zelf wordt niet door ons uitgevoerd.

Is thuislevering mogelijk? Wat is de kost hiervan?

Levering aan huis is mogelijk wanneer het om bestellingen van grote omvang gaat (een volle vracht). Ter plaatse moeten de nodige voorzieningen aanwezig zijn om de goederen met een heftruck te lossen en/of de mogelijkheid om een container vlot te kunnen kiepen. Op basis van de afstand wordt een leveringstarief bepaald.
Kleinere bestellingen kunnen enkel afgehaald worden in onze vestiging te Heule.

Wat is de gemiddelde levertermijn?

Indien u de catalogus raadpleegde en daar een boomstam of plank koos, kunt u dit vrijwel onmiddellijk afhalen (Opgelet: Er moet altijd een afspraak gemaakt worden). Ook bestellingen van brut hout kunnen snel worden volbracht. Speciale houtsoorten zijn niet altijd voorradig en kunnen dus iets langer op zich laten wachten.
Alles hangt sterk af van het volume van uw bestelling. Om een exacte levertermijn voor uw bestelling te verkrijgen, neem u best contact op met een verkoper via verkoop@houtzagerijdemunster.be .

Welke diktes en breedtes zijn courant te verkrijgen?

Standaard (brut = niet geschaafde) diktes:

Bekantrechte planken*: breedtes van 140 mm tot 300 mm
Eiken balken: volgens uw wensen verzaagd. Met een maximumlengte van 6,5 meter.
Staan uw gewenste afmetingen niet in de tabel? Neem gerust contact op, we bekijken hoe we u verder kunnen helpen.

*Bekantrecht: De natuurlijke gebogen zijde van een plank werd echt gezaagd

Ik ben op zoek naar een andere houtsoort dan eik, beuk, kastanje of lariks. Maar hier vind ik niets van terug op de website. Kan dit op aanvraag toch verkregen worden?

Bovengenoemde zijn onze meest courante houtsoorten. We hebben een groot assortiment aan andere houtsoorten, maar niet in grote volumes. Neem contact op met ons via info@houtzagerijdemunster.be .

Indien we u niet verder kunnen helpen, verwijzen wij u graag door naar betrouwbare collega’s.

Welke afmetingen (lengtes) kunnen jullie machines aan bij het verzagen van stammen/planken?

Met onze boomzaag kunnen we maximaal stammen met een lengte t.e.m. +/- 6,5 meter verzagen. De maximale diameter bedraagt +/- 1 meter.

Welke diensten heeft Houtzagerij Demunster te bieden?

 • Zagen (loonzaagwerk van stammen die u zelf aanlevert)
 • Drogen van hout
 • Aanleveren van brut hout
  o Op stam (gezaagde of niet gezaagde stammen)
  o Tafelbladen
  o Houten balken (volgens uw afmetingen)
  o Volgens opgegeven houtlijst – op maat zagen (schaafklaar) mogelijk
 • Aanleveren van massieve verlijmde panelen

Wanneer gaat mijn bestelling in productie?

Bestellingen worden pas opgenomen in onze planning na een schriftelijke goedkeuring (via mail) van uw offerte of orderbevestiging.

Wanneer moet ik kunstmatig gedroogd (KD) hout gebruiken of lucht gedroogd hout (AD)?

Dit hangt af van de toepassing.

Indien u opzoek bent naar hout voor een buitenproject kan u lucht gedroogd hout gebruiken, dit is hout die reeds enkele maanden tot jaren buiten bewaard wordt. Doordat de vochtigheid van het hout ongeveer gelijkgesteld wordt aan de vochteigenschappen van een buitenklimaat is dit ideaal om te verwerken.

Indien het hout van toepassing is voor een binnenproject moet uw hout kunstmatig gedroogd zijn. Dit wordt gedroogd tot een vochtigheid van +/-12%, wat overeenstemt met een goed binnenklimaat. Ons gedroogd hout wordt bovendien in een verwarmde loods bewaard.
Indien u hier lucht gedroogd hout voor zou gebruiken, is het verschil in de vochtigheidsgraad te hoog, wat scheuren, barsten en grote vervormingen zal veroorzaken.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen, stemt u in met ons cookie-beleid. Meer info